Nova ja Juha osallistuivat herrajahtiin Marttilassa. Ystävämme Mika ansiosta Nova pääsi jahtiin. Lauantaina Novalle tulikin jo ensimmäisessä ajossa ensimmäinen peurakaato! Kiitos Jannen! Ja siitähän Nova innostuikin ja lähdettiin kaadolta jatkamaan, kun alueelle jäi vielä peuroja. Nova lähti menemään peuranjälkiä ja ajoi reilun puolituntia kolmea peuraa. Ajo keskeytyi, kun joki tuli vastaan, peurat olivat menneet joen yli, mutta Nova ei ylittänyt virtaavaa jokea (onneksi!) Joen takana olleet passimiehet olivat ampuneet yhtä peuraa. Juha joutui hakemaan Novan joen luota autolla, ja menivät sitten kaadolle. Ampumapaikalta Nova päästettiin uudelleen irti, koska peura ei ollukaant kaatunut. Nova kuitenkin lähti ajamaan kahta muuta peuraa, ja ajoi ne uudelleen passiketjuun. Passimiehet ampuivat kuitenkin ohi ja saivat koiran kiinni. Juha ja Janne lähtivät menemään peuranjälkiä ampumapaikalta ja löysivät sitten sen kaatuneen peuran. Lauantain jahti loppui Novan osalta siihen. Ollaan ylpeitä Noppelin lauantaisuorituksesta! <3

Sunnuntaina aamulla uudelleen jahtiin. Novaa ei otettu ensimmäiseen ajoon mukaan. Toiseen ajoon Novakin pääsi mukaan. Siihen laitoimme neljä mäykkyä alueen sisään, jonka ympärillä oli passiketju. Kiukku ja Kerttu mäykyt ajoivat peuran passiin ja kaatohan siitä tuli. Nova oli ottanut peuran yöjäljen ja lähti herättelemään, josta alkoi ajo. Se olikin sama peura, jonka Kiukku ja Kerttu olivat jo kertaalleen ajaneet passiin. Nova paukutti menemään jäljen kaadolle asti ja luultavasti ajatteli ajaneensa peuran passiin itse ja oli tärkeänä kaadolla repimässä peuran persusta. 

Koska Juha oli ollut kaukana koirasta edellisen ajon aikana, niin passimies oli ottanut Novan kyytiin. He olivat saaneet tiedon haavakosta ja lähtivat sitä jäljestämään. Nova ja passimies menivät ampumapaikalle. Nova lähtikin heti ajamaan, eikä aikaakaan kun Nova tavoitti kaatuneen peuran n.500m päästä ampumapaikalta. Siinähän Nova saikin olla taas tärkeänä kaadolla n. puolisen tuntia, ennenkuin passimiehet pääsivät paikalle. 

Juha kävi hakemassa Novan kyytin ja he hurauttivat jo seuraavaan paikkaan, jossa oli haavakko. Nova jäljesti peuraa liinassa pari kilometriä. Sitten yhtäkkiä peura pomppasi kuusen alta liikkeelle, mutta sitä ei keritty ampua. Jäljestys jatkui liinassa, kunnes veripisarat loppuivat. Sitten koira päästettiin irti, koska ei tiedetty mitä jälkeä seurata, kun jälkiä oli niin paljon. Hetken päästä Nova alkoikin ajamaan, mutta väärää peuraa. Sitä se sitten ajoi henkensäkin uhalla parisen tuntia. Ajon aikana Nova oli nimittäin ylittänyt joen, jossa oli vain ohut jääkerros. Se oli mennyt joen yli kuusi kertaa!! Tuuria oli matkassa, ettei tippunut jäihin! Miehet alkoivat jo ollakin vähän peloissaan, miten käy, koska olivat niin kaukana koirasta ja joutuivat kiertämään autolla jonkin matkaan, kunnes pääsivät lähemmäksi ajoa. Onneksi Juha kerkesi ajon väliin ja sai koiran pois joen läheltä. Haavakkokin löytyi ajon jälkeen. 

Mahtava viikonloppu pojilla. Kokemuksia tuli roppakaupalla, niin Novalle kuin Juhallekin. Kiitokset vielä Mikalle ja Jannelle!


Novan ensimmäinen peurakaato. Menossa mukana myös Kiukku





Toinen kaato Novalle. Nova ei jäänyt kaatoa ihmettelemään vaan jatkoi kahden muun peuran ajoa!





Kaataja Janne!