Capu sai paikan kokeeseen Eräjärvelle. Sinne siis lähdettiin lauantaiaamusta ajelemaan. Yhdeksän aikaan oli kokoontuminen ja aamukahvien jälkeen lähdimme pellolle. Viisi koiraa kokeessa. Sää oli hieno, pari astetta pakkasta, mutta ei tuullut yhtään, mikä koirien kannalta tietenkin hieman huono juttu. Lunta oli enemmän kuin paljon, mutta koirat jaksoivat hyvin. Onneksi oli lumikengät mukana, niin jaksoi itsekkin ;) Koepaikka oli todella hyvä, metsäsaaria paljon ja lintuja myös. 

Ensimmäisessä hakuerässä Capu löysi linnun nopeasti metsäsaarekkeesta. Kiinteä seisonta fasaanikukolle. Tuomari, ampuja ja Juha menivät koiran luokse. Juha antoi etenemisluvan ja Capun avanssi lähti kuin tykinsuusta. Hieno riistatyö siitä. 

Toisessa erässä Capu päästettiin taas irti ja ei aikaakaan, kun punainen liivi taas jämähti paikoilleen.Taas kiinteä hieno seisonta  ja eteneminen suoraan linnulle. Hieno riistatyö kaikenkaikkiaan. Avanssi oli räväkkä! Tilanteen jälkeen tuomarikin oli tokaissut, että "olipa ihana avanssi" Nyt oli alla siis kaksi riistatyötä.

Välillä pidettiin pieni makkaranpaisto tauko, jonka jälkeen jatkettiin. Tauon jälkeen kolmanteen hakuerään. 

Kolmannessa erässäkin lintu löytyi heti. Capu seisoi Juhaa vasten n.30m päässä. Etenemisluvan jälkeen hieno nosto jälleen. Koira pysähtyi, mutta linnun pudottua räpiköiden maahan, päätti Capu tehdä paukkunoudon... Meidän koe päättyi sitten siihen. Se oli ensimmäinen ja viimeinen virhe kokeessa tällä kertaa. 

Koekertomukseen tuomari oli kirjoittanut seuraavasti: " Capu hakee 3 erää yht 20min ja on kolme kertaa linnuilla. Kaikissa hyvät kiinteät seisonnat, luvan saatuaan etenee rivakasti ja suoraan lintuun, linnun lähtiessä käskystä paikallaan. Kolmannesta riistatyöstä pudotetaan ja Capu tekee valitettavasti paukkunoudon"  Tuomarina NIna Pärssinen

59pistettä AVO 3 tuli kokeesta. 

IMG_3114-normal.jpg

Capun ensimmäinen hakuerä, lunta oli, mutta hyvin jaksoi hakea. 


IMG_3117%202-normal.jpg

Oman vuoron odottelua