Olimme Novan kanssa kahdestaan näin viikolla metsällä. Päästin koiran irti meidän ruokintapaikan kohdalla. Otin itselleni kahvit ja tuolin ja ajattelin istuskella siinä, jotta Nova lähtisi itse hakemaan ja sen kylmähaku paranisi. No, eipä mennyt aikaakaan, n.15min kun kuului ensimmäinen haukahdus. Ajattelin, että se haukkuu lintua, koska aivan samalta kohdalta, mutta tien toiselta puolelta läht teeri ilmaan. En siis viitsinyt siihen oikein kiinnittää huomiota ja jatkoin kahvin lipitystä. Hitaasti mutta varmasti koira kuitenkin eteni silloin tällöin haukahdelle. 

Sitten alkoi tulla kylmä ja menin autolle lämmittelemään. Meni varmaan melkein tunti, ja Nova oli edennyt 150m. Silti se tomerana meni nokka maassa ja haukahteli silloin tällöin. Soitin jo Juhallekin, että menenkö hakemaan koiran pois, kun ei tuosta näytä tulevan oikein mitään. Juha sanoi, että odota vielä pieni hetki ja kävele sitten vaikka koiran luo ja katso että mikä siellä on tilanne. No minä sitten odottelin jonkun 15min.

Sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, katsoessani gepsiin, huomasin kun ajo alkoi ja koira etenee hirmuista vauhtia haukkuen. Se sai siis ajon päälle! Piti sitten soittaa Juhallekin, että laittaa gpsin päälle puhelimessaan, jotta näkee missä koira menee. 
Ajo jatkuu erääseen ryteikköön ja menen passiin tien laitaan, semmoiseen notkoon, jossa olemme nähneet jälkiä ja tiedämme, että eläimet kulkevat siiitä. Niin ja ajo oli tulossa siihen suuntaan. 

Odottelen aikani. Kuuluu haukkua ja välillä taas ei. Se on siis varmaankin jänis. Ja se tekee hukkia. No, ei siinä mitään, kyllä Nova niitä selvittelee. Olen tien varressa passissa tunnin verran. Sitten kun katson gpsiä, huomaan kuinka koira on tulossa minua päin ja kuulen sen ajavan. Olen valmiina ja hieman jännittääkin, kun en ollut varma mikä sieltä tulee. No, sieltä ei tule muutakuin koira. 

Nova tulee tielle, kääntyy takaisin metsään. Etene todella päättäväisenä. Jäniksen on oltava ihan tässä jossakin. Koira tulee takaisin tielle ja menee sitä ees takasin, mutta ei löydä jälkiä, koska ei siitä ollut mennyt mikään yli. Puolisen tuntia annan koiran sitten siinä etsiä, ja koska mitään ei löydy niin lähdemme autolle. 

Se oli semmoinen kahden ja puolen tunnin reissu. Saatiin pieni ajo, muttei kaatoa. Kokemusta tuli kuitenkin,